Oslava keltského sviatku „All Hallows´Eve“ – dnešný Halloween

Oslava keltského sviatku „All Hallows´Eve“ – dnešný Halloween

Jeseň vrcholí so všetkými svojimi prírodnými krásami. Prechádzka s vaším psom jesennou krajinou je doslova pohladením na duši. Čo také venčenie pozdvihnúť o level vyššie a užiť si zároveň keltské sviatky všetkých svätých v tradičných farbách? Dokonalý oblečok pre vášho psa bude ideálny doplnok.

 

História Halloweenu

 

Občas sa trochu čertíme a zavrhujeme sviatky, na ktoré sme pre rokmi neboli zvyknutí a neoslavovali sa. Máme dojem, že nám spoločnosť podsúva niečo, čo nám je cudzie. Aj Halloween patrí medzi kontroverzné sviatky, ktorý má svojich odporcov aj priaznivcov. Nedajte sa zmýliť, nejedná sa o americký sviatok, ako je možno prezentované. Sviatok v predvečer všetkých svätých sa datuje už od dôb pred naším letopočtom. Kelti považovali deň 31. októbra za tenkú hranicu medzi svetom živých a mŕtvych. Doménou tohto sviatku sú predovšetkým tekvice,

 

Doprajte si deň v oranžových tónoch

 

Príroda sa farbí do zemitých farieb od oranžovej, cez karmínovú až po hnedú. Ideálny čas na výlet, prechádzku lesom, alebo vašu obľúbenú trasu. Pozdvihnite vaše venčenie o stupienok vyššie a zároveň oslávte keltský sviatok v tradičných farbách. Domihuje mu predovšetkým oranžová vo všetkých odtieňoch.

 

Tradičnému sviatku vládne tekvica, ponúknite ji aj svojmu psiemu parťákovi

 

Po každej poriadnej túre náležite vyhladne. Nielen, že je nutné doplniť stratenú energiu, ale tiež dodať telu potrebné vitamíny. Kde inde hľadať poriadku dávku živín v tomto období než práve v tekvici. Doprajte ju aj svojmu psovi v podobe maškrty, granúl, alebo mäsa v konzerve s touto delikatesnou príchuťou.

 

Nech už oslavujete, alebo zavrhnujete Halloween, užite si proste a jednoducho krásy jesennej prírody. Najlepšie vonku s vaším psom a dobrou náladou.